Puiul romanesc in jurul lumii

Pui portughez la gratar

DESPRE PORTUGALIA:

Portugalia este renumita pentru mancarea gustoasa si vinul deosebit. Aceasta tara iti ofera o experinta gastronomica de neuitat, de la restaurantele de lux si pana la micile baruri de cartier, peste tot simti gustul unic al bucatariei locale. Portughezii iubesc carnea si o includ in majoritatea felurilor de mancare. Bucataria portugheza a fost influentata notabil de condimentele descoperite in colonii, iar o mare varietate dintre acestea sunt folosite in alimentatia zilnica. Uleiul de masline este unul dintre ingredintele de baza ale bucatariei portugheze si este folosit atat pentru gatit cat si pentru aromatizarea diferitelor specialitati culinare. De asemenea, usturoiul este utilizat pe scara larga alaturi de condimente precum coriandru, oregano sau patrunjel, pentru a da savoare mancarurilor traditionale.

Descoperiti impreuna cu Cristi China (aka Chinezu’) gustul Portugaliei!
 

Reteta pui portughez la gratar

Ingrediente:
1 pui intreg de la Agricola Bacau
4-5 catei usturoi (daca va place mai usturoiat, nu va sfiiti sa puneti mai multi)
1/2 lingura boia (dulce sau picanta, dupa gust)
1/2 lingura piper (sau amestec de mai multe tipuri de piper, exista in comert)
1 lingurita de oregano
5-6 foi de dafin (macinate cat mai marunt)
100-150 ml de vin sau coniac
2 lamai mai maricele (stoarceati sucul intr-un vas)
2 linguri unt (scos din timp din frigider sa se inmoaie)

Mod de preparare:
Puneti intr-un vas mai mic sucul de lamaie, untul, vinul/coniacul, boiaua, piperul, oregano, foile de dafin si usturoiul zdrobit marunt. Amestecati bine pana vi se pare ca s-au omogenizat toate ingredintele si ati obtinut o ”solutie” numai buna de intins pe pui.
Luati Puiul Fericit si executati operatiunea de „chirurgie culinara” prin despicarea pieptului, astfel incat sa obtineti un pui aplatizat. Apasati cat mai tare pentru a obtine o aplatizare si mai mare.
Stropiti (sau ungeti cu o pensula) puiul peste tot, cu mentiunea ca trebuie sa folositi tot sosul, ca e pacat de el sa ramana.
Pofta buna!
 

Puiul romanesc in jurul lumii

Pui fericit la gratar in stil australian

Vezi reteta saptamanii, prezentata de Dan Silviu Boerescu

VIDEO: Reteta saptamanii prezentata de Dan Silviu Boerescu

Vezi reteta

Esti, deci poftesti!

Puii Fericiti de la Agricola au ajuns in Frigaruia Bloggerilor!

La sfarsitul saptamanii trecute Puii Fericiti de la Agricola Bacau au ajuns la Cluj unde l-au ajutat pe Adi Hadean sa pregateasca frigaruia bloggerilor!

Vezi reteta